Feis

Bydlení není žádná výsada, spíše je to potřeba, ba přímo nutnost. Jen ten, kdo má kde bydlet, může plnohodnotně žít. Ale kde vzít peníze na koupi nemovitosti?

Ekonomika

Jak získat hypotéku bez zbytečných průtahů

Pokud si chceme koupit dům či byt, musíme si obvykle požádat o hypotéku. Jen málokdo z nás má dostatek peněz, aby si mohli dovolit koupit nemovitost za vlastní. Zde však nastává problém, neboť to není zrovna jednoduchý proces. A velmi snadno se může stát, že bude vaše žádost zamítnuta.

Naštěstí existuje několik tipů, jak celou věc usnadnit nejen sobě, ale také pracovníkům hypoteční společnosti, a také zvýšit své šance na úspěšné schválení naší žádosti. A ty je rozhodně dobré využít.

schválení hypotéky

V první řadě je dobré přečíst si velmi pozorně podmínky pro schválení u konkrétních typů. Způsob, jak získat hypotéku https://nebankovnihypoteky.net/jak-ziskat-hypoteku/, se totiž u jednotlivých druhů liší. Rozdíly jsou nejen v tom, co vše musí žadatel splňovat, ať už jde o velikost příjmu či solventnost, ale také například v dokumentech, které je potřeba přinést.

Následně můžeme vybrat takovou, jejíž podmínky splňujeme, a začít pracovat na sehnání potřebné dokumentace. Přitom je samozřejmě dobré se dívat i na úroky a poplatky, abychom nakonec nezaplatili například dvakrát či třikrát tolik, než kolik nám bylo půjčeno.

prodej domu

Pokud už máme vybráno, můžeme si domluvit schůzku s pracovníkem společnosti, která ji poskytuje. Na ni je dobré si přinést veškeré potřebné dokumenty a také si předem připravit odpovědi na otázky, na které se nás může ptát. Zde je dobré poznamenat, že se skutečně nevyplatí uvádět falešné údaje, neboť je lze velmi snadno ověřit. A poskytovatelé si vše rozhodně ověřují, než vaši žádost schválí.

Proto je také dobré zpravit i svého zaměstnavatele, že mu možná budou volat a dotazovat se, zda u něj skutečně pracujeme, a pokud ano, jak dlouho. Velmi to napomůže hladkému průběhu celého procesu.

Pokud přijdeme takto připraveni, pak nejenže se proces značně zkrátí a zjednoduší pro obě strany, ale také naše šance, že hypotéku skutečně dostaneme, se zvyšují. A to je něco, o co rozhodně stojí každý z nás. Přeci jen, byla by značná škoda, kdyby nás nepřipravenost připravila o vysněné bydlení, ne?